Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، بعد از اجرای قانون انتزاع و ایجاد فرماندهی واحد در زنجیره تامین کالاهای اساسی، قرارگاه‌های امنیت غذایی در استان‌ها تشکیل شد و به صورت روزانه و شبانه‌روزی بازار را رصد و تصمیمات لازم در خصوص تنظیم بازار محصولات کشاورزی اتخاذ می‌شد.

در استان کهگیلویه و بویراحمد هم این قرارگاه به فرماندهی سید علی معتمدی‌پور تشکیل و تاکنون در انجام ماموریت‌های خود، موفق عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار رسالت‌های مهم قرارگاه امنیت غذایی، تامین و توزیع کالاهای اساسی در ایام پایانی سال و ایام نوروز اهمیت دوچندانی داشت.

تشکیل جلسات مستمر قرارگاه موجب شد تا با اشراف بر بازار، تصمیمات خوب و به موقعی گرفته شود و نتیجه آن موفقیت جهاد کشاورزی در ایستگاه پنجم نوروزی باشد.

یادمان نرفته است که در نوروز سال قبل کالاهای اساسی با ارائه کارت ملی به مردم تحویل داده می‌شد و بازار ملتهب و دغدغه شهروندان تامین مایحتاجشان بود اما هم‌اینک اوضاع فرق کرده است.

ذخایر کالاهای اساسی در انبارها و سردخانه‌ها بسیار مطمئن هستند و نیازهای روزانه و ماهیانه و حتی سالیانه مردم به اندازه کافی ذخیره هستند.

آمار توزیع کالاهای اساسی در بین مردم افزایش چشمگیری داشته و از سوی دیگر جلوی انحراف و احتکار و حفره‌های توزیع تا حد زیادی گرفته شد و کالاها به نقطه هدف می‌رسند.

برای اولین بار سازمان جهاد کشاورزی، توزیع کالاهای اساسی را از نقاط محروم و روستاها و بخش‌ها آغاز کرد تا نه تنها شاهد التهاب و تنش و نگرانی از بابت تامین کالاهای اساسی نباشد بلکه شاهد وفور نعمت و خداحافظی با صف‌های طولانی و ازدحام‌ها باشیم.

توزیع اینترنتی در این دوره آغاز شد و با وجود پیش بینی‌ها در شکست این طرح اما با موفقیت انجام شد و در شروع میزان قابل توجهی از کالاهای ضروری به صورت هوشمند درب خانه‌های مردم به آنها تحویل داده شد.

این موفقیت در کنترل و مدیریت بازار در حالی است که در بسیاری از نقاط مختلف جهان به دلایل متعددی از جمله جنگ و بحران، تامین غذا و خوراک شهروندان به یک دغدغه مهم تبدیل شده اما در ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، با یک مدیریت مدبرانه امنیت غذایی مردم به خوبی تامین شده و جای هیچ نگرانی نیست.

در کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر یک استان مصرفی است و در بسیاری از کالاها تولیداتش به اندازه نیازش نیست، مدیریت بازار کاری به مراتب دشوارتر بود اما این مهم حاصل شد و به گواه بسیاری از مقامات ارشد از جمله استاندار کهگیلویه و بویراحمد، سازمان جهاد کشاورزی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی نمره قبولی گرفت.

در برنج و شکر هیچ تنشی نداشتیم، میوه شب عید هم در کمیت و هم کیفیت راضی‌کننده بود، روغن همواره به اندازه کافی در بازار وجود داشت و در بحث مرغ، فقط در روز اول فروردین به علت تعطیلی اجباری دوتا از کشتارگاه‌ها، دچار تنش و کمبود شدیم که البته آن هم با تزریق مرغ منجمد تا حد زیادی جبران شد.

مثل همیشه دلالان و سودجویان با ایجاد شایعه و التهاب به دنبال خواسته‌های خودشان بودند و برخی از شهروندان در نقاط مختلف استان با اعتماد به این شایعات و التهاب‌ها، اقدام به خرید مایحتاج خود بیش از نیازشان کردند و این موضوع در کنار ورود بی‌سابقه گردشگران و مهمانان نوروزی عملا مدیریت بازار را به ویژه در گوشت مرغ دشوار کرده بود اما تا این لحظه جهاد کشاورزی به خوبی از پس بازار برآمد.

دو کشتارگاه مرغ به فعالیت مشغول شدند و بازار مرغ نه تنها کمبودی نداشت بلکه مرغ در بازار به وفور وجود دارد و ذخیره مطمئن مرغ منجمد هم موجب شده که نگرانی در این زمینه نباشد.

نکته دیگری که بازار کالاهای اساسی را امسال متفاوت از هر سال کرد، توزیع در مناطق محروم و روستاها بود به طوری‌که کالاهای اساسی و میوه شب عید تا دل روستاها با نظارت موثر توزیع شد و شاهد رضایت نسبی مردم دست کم در کمیت کالاها هستیم.

نکته دیگر، پایین بودن قیمت کالاهای اساسی در استان کهگیلویه و بویراحمد به نسبت دیگر استان‌ها است و گزارشات میدانی نشان می‌دهد که در عمده کالاهای اساسی به ویژه گوشت قرمز و مرغ، قیمت‌ها در این استان مناسب‌تر است.

سید علی معتمدی‌پور، در همین زمینه در جمع خبرنگاران گفت: بازار کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به بهترین نحو ممکن مدیریت شد و هر جا احساس شود کمبود کالایی در بازار وجود دارد با تزریق آن کالا به بازار جلوی التهابات را می‌گیریم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در همه کالاهای اساسی شاهد وفور نعمت هستیم و حتی در محصولی مثل سیب زمینی که افزایش قیمت داشته از سوی میدان میوه تره‌بار به اندازه کافی و با قیمت ۹ هزار و ۵۰۰ تومان در بسیاری از نقاط استان توزیع شده و این آمادگی را داریم که هرجا نیاز باشد ارسال کنیم.

وی با اشاره به تقاضای بالا در گوشت مرغ گرم، گفت: در حال حاضر همه کشتارگاه‌های استان فعال هستند و اگر هم کشتارگاهی در مقطعی تعطیل باشد رایزنی لازم برای مدیریت بازار مرغ انجام می‌شود و جای نگرانی نیست.

معتمدی‌پور، با قدردانی از همتایش در استان فارس، افزود: تولیدات مرغ در کهگیلویه و بویراحمد به اندازه نیاز آن نیست و این کمبودها از استان فارس جبران می‌شود.

وی یادآور شد: با وجود این محدودیت‌ها، هیچ شهرستانی در استان کهگیلویه و بویراحمد در هیچ مقطعی با کمبود مرغ مواجه نبودند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: بازار محصولات اساسی در تولید و تامین به خوبی مدیریت شد و در بحث نظارت با همکاری بسیج اصناف و تعزیرات در تلاش هستیم تا جلوی انحرافات، احتکار و گران‌فروشی گرفته شود و این آرامش بازار مستمر و نهادینه شود.

معتمدی‌پور بیان کرد: در میوه شب عید هم علاوه بر توزیع و پراکنش مطلوب در نقاط مختلف استان و همچنین قیمت مناسب، به گزارش بازرسان از باکیفیت‌ترین میوه‌ها در بین سایر استان‌ها است و از آنجا که بخش عمده‌ای از مردم سبد میوه خود را با میوه‌های شب عید تامین می‌کنند، این موجب تعدیل و کاهش قیمت‌ انواع میوه در بازار شده است.

معتمدی‌پور با قدردانی از همه همکارانش در واحدهای مختلف و ادارات تابعه به موضوع همکاری و همراهی مردم اشاره کرد و یادآور شد: همه کالاهای اساسی به اندازه نیاز ذخیره شدند و جای هیچ نگرانی نیست لذا انتظار می‌رود شهروندان به اندازه نیازشان خرید کنند و مطمئن باشند خادمان آن‌ها در حوزه تنظیم بازار جهاد کشاورزی با تمام توان پای کار هستند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از اتخاذ تدابیر لازم برای مدیریت مناسب بازار در ماه مبارک رمضان و موج دوم سفرها خبر داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس بازار کهگیلویه و بویراحمد میوه شب عید سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد سازمان جهاد کشاورزی کالاهای اساسی مدیریت بازار امنیت غذایی معتمدی پور شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با ایجاد شرایط کشاورزی فراسرزمینی می‌توان زمینه تامین مواد اولیه جهت تولید نهاده مورد نیاز شیلات، دام و طیور، محصولات صنایع غذایی به داخل کشور و صادارت مازاد داخلی را فراهم کرد که بازخورد این امور باعث امنیت غذایی کامل در کشور، ایجاد هاب غذایی و ارزآوری با احتساب ارزش افزوده در منطقه خواهد شد.

رضا فتوحی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه جمعیت ایران و محدودیت منابع کشاورزی به ویژه آب و خاک، تغییرات اقلیمی مخرب از یک سو و ازدیاد تقاضای جهانی برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی از دیگر سو باعث شده که دستیابی کشورها به امنیت غذایی پایدار به ویژه دسترسی فیزیکی به مواد غذایی در قرن حاضر به یکی از اهداف آنان تبدیل شود، گفت: ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگری که در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد در آینده‌ نزدیک با چالش چگونگی تامین مواد غذایی مورد نیاز خود مواجه خواهد شد.

۳۵ میلیون هکتار اراضی قابل کشت داریم

وی افزود: از مساحت ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی ایران تنها ۳۵ میلیون هکتار آن اراضی قابل کشت است که با توجه به تغییر اقلیم و کاهش نزولات آسمانی تنها شش میلیون هکتار اراضی آبی و هفت میلیون هکتار اراضی دیم قابل کشت محصولات کشاورزی وجود دارد. از این اراضی قابل کشت طبق آمارهای موجود با توجه به استعداد موجود اقلیمی در سال گذشته توانسته‌ایم تنها به تولید ۱۱ میلیون تن گندم دست یابیم.

ظرفیت اقلیم کنونی پاسخگوی نیاز ۸۵تا ۹۰میلیون جمعیت نیست

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه نیاز کشور به انواع کالاهای اساسی آب‌بر چون ذرت، جو، سویا، سایر دانه‌های روغنی یونجه و دیگر محصولات اساسی برآوردی حدود ۳۵ تا ۳۷ میلیون تن در سال است عملا ظرفیت فعلی اقلیم کنونی پاسخگوی نیاز ۸۵ تا ۹۰ میلیون جمعیت کشور نخواهد بود و باید خلا موجود را با راهکار واردات محصولات با توجه به نیاز کشور تامین کرد.

به گفته وی‌ میزان واردات این گونه محصولات طبق آمار معاونت بازرگانی در سال ۱۴۰۲ معادل ۲۶ میلیون تن اعلام شده است.به عبارتی دیگر معدل ۱۵۶ میلیارد متر مکعب آب مجازی وارد کشورمان شده یعنی این میزان آب صرفه جویی شده است.

چالش عدم عرضه جهانی مواد غذایی

وی در ادامه گفت: اطلاعات موجود نشان می‌دهد که کشور ما برای اینکه در تامین محصولات کشاورزی در سایه امنیت غذایی قرار گیرد چاره‌ای جز تامین محصولات کشاورزی به صورت واردات نخواهد داشت. اگرچه نگرانی‌های عدم امکان واردات مواد غذایی مورد نیاز به دلایل متعدد از جمله عدم عرضه جهانی مواد غذایی و محصولات کشاورزی با توجه مناسبت‌ها سیاسی و جنگ‌ها اخیر از سوی عرضه‌کننده‌ها، کشور را با چالش بزرگ مواجه خواهد کرد.

به گفته وی اینجاست که راهکار واردات برای پاسخ به مازاد تقاضای مواد غذایی کارایی خود را از دست داده و بی‌تاثیر خواهد بود.

فتوحی خاطر نشان کرد: البته راهکارهای دیگری برای اطمینان از تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور وابسته به واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی اتخاذ شده که توسط برخی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال انجام است.

تولید نهاده ها و محصولات کشاورزی در کشورهای دیگر

وی در ادامه گفت: به عبارتی علاوه بر به زراعی و به‌نژادی در کشور، تولید نهاده‌های دامی و محصولات اساسی کشاورزی در کشورهای دیگر و انتقال آن محصولات به داخل به منظور پاسخ به تقاضای داخلی و سپس ایجاد بستر فرآوری و ارزش افزوده برای مازاد آن جهت صادرات به وجود آمده است و همکاری کشورهای دارای ظرفیت منطقه از مسیر ترانزیت و سوآپ، فرآوری محصولات را می‌تواند فراهم کند که در نهایت به ارزآوری و درآمدزایی جهت تولید یا واردات کالای هدف منجر خواهد شد و امکان اداره مستقل بخش کشاورزی بدون وابستگی مالی به دیگر بخش‌ها را ایجاد می‌کند.

دستاوردهای کشت فراسرزمینی؛ایجاد هاب غذایی منطقه و ارز آوری

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد:با ایجاد شرایط کشاورزی فراسرزمینی برای آن شرکت های فرآوری در داخل کشور مانند صنایع تبدیلی و تکمیلی، صنایع غذایی، صنایع تولید خوراک دام طیور و آبزیان، مرغداری‌ها و دامداری‌های صنعتی می‌توان زمینه تامین مواد اولیه را جهت تولید نهاده، دام، شیلات، مرغ، خوراک دام و طیور، محصولات صنایع غذایی به داخل کشور و انتقال و صادارت مازاد داخلی را فراهم کرد که بازخورد این امور باعث امنیت غذایی کامل در کشور و ایجاد هاب غذایی و ارزآوری با احتساب ارزش افزوده در منطقه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی در این راستا در حال سیاست‌گذاری و مدیریت شرکت‌های دارای صلاحیت جهت ایجاد زنجیره کامل غذایی و فرآوری و صادرات محصول است.

فتوحی گفت: وزارت جهادکشاورزی در حال پیش‌برد برنامه استراتژیک، نیازها و پیشنهاد های حمایتی از دیگر ارگان‌ها مورد اشاره آئین‌نامه کشاورزی فراسرزمینی مصوب هیات محترم دولت به شماره مورخ پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ درخصوص ایجاد هاب غذایی، تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی وتنوع مبادی وارداتی است.

کشت فراسرزمینی ۳۰درصد امنیت غذایی را تامین می کند

فتوحی در پایان گفت: در بحث تامین امنیت غذایی علاوه بر آب، خاک، توجه به موضوعات به‌نژادی و به‌زراعی به عنوان دو فاکتور اصلی، کشت فراسرزمینی به عنوان فاکتور سوم تا حدود ۳۰ درصد در امنیت غذایی حائز اهمیت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • خسارت باران سیل آسا به بخش کشاورزی و راه‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • اختتامیه بیست ویکمین المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی
  • (ویدیو) طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد؛ خسارت به کشاورزی
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد/ خسارت به کشاورزی + فیلم
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت